Helatorstain aattona, keskiviikkona 12.5 lähdettiin ajelemaan kohti Hirvensalmea ja kasvattaja-Johannan mökkiä. Aiemmista suunnitelmista poiketen, myös Juha ja Vili pääsivät lähtemään mukaan. Sekalaiseen seurakuntaan mökillä kuuluivat siis meidän koko poppoo, Johanna ja Senna-mummo sekä Henna ja Jure. Illalla syötiin ja juotiin, saunottiin, paistettiin makkaraa takassa ja puhuttiin niitä näitä, eli koirajuttuja laidasta laitaan ;). Yöllä mahataudinpoikanen yritti ottaa yliotteen, mutta hyvän lääkityksen turvin me kaikki pääsimme näyttelypaikalle Kangasniemelle.

Mahaa kipristi (oliko sitten mahatautia vai ei) ennen kehää, ja taisi siinä myös muutama tiukempi komento käydä kennelpojan (lue: Juha) suuntaan ;) Alkoi vähän hirvittämään kun rodun erikoistuomari Marianne Holm jakoi laatuarvostelunauhoja keltaisesta vaaleanpunaiseen. Meidän vuoro tuli, Luca liikkui hienosti, ja seisoi pöydällä hienosti siihen asti kunnes mittatikku otettiin esiin. Sitten alkoi hirveä nojaaminen mammaan päin, tuomarikin sanoi Lucalle "Nyt yrität kyllä feikata" ;) Jotain mittaa sieltä kuitenkin saatiin, ja laatuarvosteluksi erinomainen! Luca oli ainoa erinomaisen saanut uros, joten samalla varmistui Suomen muotovalion arvo! :) Rotunsa paras-arvon sai paras narttu, joten Luca palkittiin vastakkaisen sukupuolen parhaana. Rodun erikoistuomarin hieno arvostelu lämmitti mieltä;

"Hyvin urosmainen tasapainoinen kokonaisuus, koon ylärajoilla. Upeailmeinen uroksen pää, erinom. kaula ja eturinta, rintakehä saisi olla pidempi, erinom. perä, kaunis ylälinja, karkea runkoturkki. Turhan alleviivaava trimmaus, liikkuu hyvin."
AVO1, Finnsieger-piste, PU1, SERT->FI MVA, VSP

Avoimen luokan voitolla tienattiin myös ensimmäinen Finnsieger-piste! Juhan kanssa juuri yksi päivä mietittiin, että Luca sai kahdesta ensimmäisestä näyttelystään (Tampere ja Mänttä) molemmista sertin, ja nyt ensimmäisestä näyttelystä yli 2-vuotiaana muotovalion arvoon oikeuttavan, kolmannen sertin.

Meidän porukan päivän saldona oli siis; Jure: PU2, vasert Senna: PN2, ROP-vet Luca: SERT, VSP, FIN MVA

Kiitokset menevät Johannalle tästä upeasta herrasta, Ninnille upeasta trimmistä ja Johannalle, Senna-mummolle sekä Hennalle ja Jurelle upeasta mökkiseurasta.