18.10 suuntasimme poikien kanssa Tampereelle mätsäriin. Vilin ja Juhan ensimmäinen mätsäriesiintyminen meni hienosti! Pieni murahdus kuului kun tuomari käveli kohti tervehtimään, mutta muuten ei ääntäkään :) Tuomari kehui Viliä lihaksikkaaksi ikäisekseen, ja sai tutkia Vilin todella tarkkaan, myös hampaiden katsominen sujui ongelmitta! Tuloksena sininen nauha. Tuomari oli maininnut että koirassa ei ole yhtään mitään vikaa, mutta liikkumista pitää vielä harjoitella. Meidän pieni mietiskelijä jäi välillä vähän ihmettelemään, että pitäisikö tässä muka jonnekkin liikkua, kun haukkuvat koirat kehän laidalla ovat niin paljon kiinnostavampia? Mutta kun Vili lähti ravaamaan, se oli kaunista katseltavaa, kuten myös seisominen :) Pentuja oli mätsärissä yli 50, ja Vili käväisi kehässä niin aikaisin, että ehti väsähtämään. Sekä koirat että omistajat olivat niin kylmissään, että päätettiin lähteä kotimatkalle kun saatiin tietoon että pentuja on arvostelematta vielä 30.

Lucan kanssa menimme huvin vuoksi ja lähinnä händlerin harjoituksen vuoksi treenailemaan esiintymistä. Lucan erittäin hieno esiintyminen saattoi johtua siitä, että niin kylmässä ilmassa esittäjäkään ei jaksanut panikoida ;) Luca sai punaisen nauhan, mutta ei sijoittunut punaisten kehässä.

Kyllä näistä pojista saa olla ylpeä! Luca käyttäytyi todella hienosti sekä kehässä, että sen ulkopuolella. Ei yhtään hötkyilyä, ja korvat pysyi tallella! Isossa kehässä oli ahtaasti koiria vierivieressä, yllätykseksi ravi sujui hienosti vaikka yksi koira oli ihan takapuolessa ja toinen aivan edessä :) Vilikin alun haukkumisen ja rähinöiden jälkeen rauhottui Juhan syliin.