7. päivä tammikuuta oli Vilin hampaiden jälkitarkastuksen aika (vaikka ainakin omistajien mielestä vähän liiankin hyvin toimii virheellinenkin purenta ;)). Ajomatka Kirkkonummelle, eläinlääkäri vilkaisi suuhun ja sanoi että hyvät on! Mikä helpotus, purenta saatiin korjattua yhdellä toimenpiteellä, eikä tarvitse ryhtyä oikomishoitoihin tai muihin raskaisiin projekteihin!

Lucallahan on hieman matkapahoinvointia, menomatkalla oksensi kerran, mutta paluumatka sujui hyvin. Seuraavana aamuna herättiin siihen, kun Luca oksensi. Makuuhuone oli aikamoinen näky, oksennusta ympäriinsä, ja toinen oli vielä yrittänyt siivota peittelemällä niitä päiväpeitolla... No, ei kun siivoamaan, ja koirat pihalle aamupissalle ja soitto eläinlääkärille. Samalla kun eläinlääkäri vastasi, Luca alkoi oksentamaan lumelle verta ja myös ripuloimaan. Silloin iski paniikki, onneksi eläinlääkäri oli rauhallinen ja kehotti tulemaan vastaanotolle jos tilanne ei rauhoitu. Ei rauhoittunut, joten auto käyntiin ja Keuruulle. Eläinlääkäri tutki ja totesi että ei ole ainakaan vierasesineitä suolistossa, antoi niskaan estopiikin pahoinvointiin ja reseptin samaiseen lääkkeeseen. Lähdettiin kotiin, ja ilta sujui melko rauhallisesti pientä ripulointia luukunottamatta, kuten myös seuraava aamu ja päivä.

Illalla kun tulin töistä, Luca tuli reippaana tapansa mukaan ovelle tervehtimään. Luca yritti nostaa etutassut syliin, mutta silloin takajalat petti alta. Reppana ei jaksanut kunnolla edes kävellä, joten ensin soitto kasvattaja-Johannalle ja myöhemmin yöllä eläinlääkärille, kun Luca ei enää jaksanut muuta kun makoilla, tärisi ja oli kivulias. Juha valvoi Lucan kanssa aamu 7 asti ja juotteli ruiskulla. Koska tila ei ollut aamuun mennessä yhtään korjaantunut, soitettiin uudestaan eläinlääkärille. Itse menin iltavuoroon töihin, ja Juha lähti äitinsä ja Lucan kanssa Tampereelle eläinlääkäriin. Tampereella eläinlääkäri antoi kehuja erinomaisesta hoidosta, kuulemma harvoin koira on niin hyvässä kunnossa kolmen päivän mahataudin jälkeen. Luca sai antibioottikuurin suolistotulehdukseen ja oli jo illalla paljon virkeämpi. Vielä parin päivän ajan maha oli sekaisin, mutta Luca piristyi huomattavasti. Kummitäti-Ninnin suosittelemalla kananmuna-porkkanasose kuurilla oltiin, ennen kuin siirryttiin vähitellen takaisin omaan ruokaan.

Tauti meni ohi, vaikka vieläkään ei tiedetä mikä tämän aiheutti. Viliin tauti ei tarttunut, onneksi! Pienen ja 7kk:n ikäisen koiran kohdalla tilanne olisi ollut vieläkin kriittisempi. Nyt Luca on aivan ihana oma itsensä, mitä nyt murrosiän merkit alkavat näkyä pienenä vastaan hangoitteluna ;)