Uutta vuotta on kulunut jo hyvän aikaa, kiirettä on riittänyt ilman näyttelyitäkin. Opiskeluiden loppurutistus ja työt vievät suuren osan ajasta.

Vuosi 2010 oli meille menestyksekäs ja tapahtumarikas. Tammikuussa Luca sairasti pahan vatsataudin, joka oli kokemattomille koiranomistajille kova paikka. Siitä onneksi selvittiin säikähdyksellä ja lihasmassan menetyksellä, jota keväällä sitten haeskeltiin takaisin. Joulukuussa 2009 tehty Vilin purukaluston korjaus oli onnistunut, joten jatkotoimenpiteitä ei sen osalta vaadittu. Parin hampaan puuttuminen ei millään haittaa pienen miehen elämää. Helmikuussa Luca sijoittui upeasti toiseksi SKSK:n Vuoden Kääpiösnautseri-kisassa. Lumien sulaessa Vilin kanssa alettiin kokeilla makkarajälkeä, ja se sujui aivan upeasti <3 Meidän uskomaton Vilperi, keskittyminen huippuluokkaa ja luonne jotain sanoinkuvailematonta <3

Huhtikuussa Luca täytti 2v, ja heti ensimmäisestä mahdollisesta näyttelystä napsahti viimeinen serti ja Suomen muotovalion arvo rodun erikoistuomari Marianne Holmilta. Vili täytti vuoden toukokuussa, miten aika meneekään nopeasti.

Toukokuussa kävimme ensimmäisen kerran näyttelyssä kisaamassa valioluokassa, tuloksena PU4 heti puoliveljen Castorin jälkeen.

Kesäkuussa aloitimme Lucan kanssa agilityn alkeis- ja jatkokurssilla. Vilin vuoro on aloittaa agility vuoden 2011 kesällä. Agilitystä muotoutui hauska ja haasteellinen harrastus, jossa joutuu käyttämään sekä jalkoja että päätään. Sen verran hyvin Luca on oppinut lukemaan ohjaajaa, ja sen verran nopea tuo otus on.

Kesäkuussa käväisimme myös Porvoossa pääerikoisnäyttelyssä, tuloksena erinomainen ja valioluokan 3. sija.

Heinäkuussa matkustimme Juhan, kasvattaja-Johannan sekä Helenan ja Lissun kanssa Pärnuun ja Latviaan. Pärnussa KV-näyttelyssä tulos oli mitä loistavin, Luca ROP ja Lissu VSP, tuomarina Pedro Delerue! Ensimmäiset Cacibit molemmille, ja Lucasta Viron muotovalio. Latviassa Luca oli PU2, Latvian muotovalion arvo oli todella lähellä. Loma oli mitä ihanin, kuuma kesä ja loistava seura, kiitos!! Heinäkuun alussa Lucan poika Nicke, Pirius Natural Hype saavutti ensimmäisessä näyttelyssään sertin ja ROPin rodun erikoistuomarilta,rodun kasvattaja Irina Poletaevalta! Ja me ollaan eniten ylpeitä!

Lokakuussa Luca ja Vili kävivät sekä silmä- että polvitarkastuksissa. Lucalla terveet silmät ja polvet 0/0, Vilillä todettiin PPM iris-linssi, polvet 0/0. PPM:n ei pitäisi haitata koiran elämää mitenkään. Lokakuun lopulla vietimme huippuhauskan leiriviikonlopun Inkoossa Vilin kasvattajan Anun järjestämällä leirillä, kiitos<3. Leirillä opiskeltiin yhtä sun toista, mm. agilityä ja verijälkeä. Leirillä tapasimme myös Lucan pojan Nemon, Pirius Nocturne Night. Ihana isänsä poika <3 Nemo kävi lokakuun alussa ensimmäisessä näyttelyssään, tuloksena erittäin hyvä.

Marraskuussa vuorossa oli Jyväskylän erikoisnäyttely sekä KV-näyttely. No, menestystä ei tullut kuin EH:n ja H:n verran, H tuli KV-näyttelyssä kahdesta puuttuvasta P1-hampaasta. Mukavaa meillä oli silti!

Joulukuussa oli vuoro Helsinki Winner- ja Voittaja-näyttelyiden. Yli odotusten sujunut viikonloppu, Luca voitti sekä kotimaiset että ulkomaiset koirat, ollen Helsinki Winner -10 tuomari Eeva Rautalan valitsemana!! Näin ollen Lucan nimen eteen voi lisätä myös tittelin HeW-10. Voittaja-näyttelyssä tulos oli myös erittäin upea, kovatasoisessa joukossa 4. paras uros. Lucan poika Nicke, Pirius Natural Hype osallistui Voittaja-näyttelyyn, häviten täpärästi juniorivoittajatittelin ollen junioriluokan 2. Hieno saavutus silti, ja kuinka ylpeitä voimmekaan olla jälkikasvusta! Niin isäänsä tullut poika <3

Vuoden alussa Lucalla ei ollut yhtään titteliä, nyt kolme! Toivottavasti ensi vuonna saadaan ainakin muutama lisää ;)

Mahtavaa alkanutta vuotta kaikille ystäville, ja kiitos menneestä vuodesta. Kiitos etenkin rakkaille koiriemme kasvattajille, Johannalle ja Anulle, sekä kummitäti-trimmaaja-monitaituri Ninnille <3 Kiitos myös kaikille muillekkin jotka kiitoksen tunnette/tiedätte ansaitsevanne, en ala teitä erikseen luettelemaan ;)