Aikaa on taas viimeisimmästä kirjoituksesta kulunut, helteet ja kiireet on vaatineet veronsa :)

Torstaina 15.7 ajelimme Ninnin luo Tuusulaan, jossa Lucan karva laitettiin kuntoon Viron ja Latvian näyttelyreissua varten. Samalla Vili jäi Ninnin hyvään hoivaan reissun ajaksi. Ninnin luota ajelimme Johannan luo, ja aamulla herätys kukonlaulun aikaan ja kohti satamaa. Mukaan lähti siis Johannan lisäksi Helena ja ihana pikku-Lissu.

Tallinnasta ajelimme helteiseen Pärnuun, jossa majoitumme todella mukavassa huoneistohotellissa aivan lähellä rantaa. Illalla kävimme uimassa ja kaupungilla syömässä, vähän siis loman makua reissuun :)

Aamulla herätys, aamupala ja koirat pesuun ja föönaukseen. Huoneiden luovutus, auton pakkaus ja nokka kohti Raekula Stadiumia ja Pärnun KV-koiranäyttelyä. Ilma oli todella kuuma ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Luca esiintyi todella hienosti, sai erinomaisen ja voitti valioluokan. Paras uros-kehässä tunnelma oli todella jännittävä, tuomari valitsi Lucan ja toisen uroksen keskelle kehää, juoksutti ja seisotti, ja kyllä hiki valui ja happi meinasi loppua sekä jännityksestä että kuumuudesta ;) Lopulta tuomari teki valintansa, ja valitsi Lucan parhaaksi urokseksi! Näin ollen Luca vastaanotti Viron sertin, jolla Lucasta tulee Viron muotovalio, sekä ensimmäisen cacibinsa! Kehänlaidalla kannustus oli aivan mahtavaa ja tunnelma mitä mainion, kiitos kaikille siitä :)

Narttujen vuoro, ja sama kuvio toistui Lissun kohdalla. Lissu voitti luokkansa, ja paras narttu-kehässä Lissu oli kahden parhaan nartun joukossa. Voitte kuvitella sen riemun, kun tuomari valitsi Lissun parhaaksi nartuksi! Hetki meni tajutessa, että Helenan ja Lissun kanssa olemme keskenämme Rop-Vsp-kehässä. Meitä vaan Helenan kanssa nauratti, asetelma oli niin uskomattoman hieno. Tuomari valitsi Lucan rotunsa parhaaksi, ja näin ollen Lissu palkittiin vastakkaisen sukupuolen parhaana. Tuomarina siis Pedro Delerue Portugalista.

Pienenä vinkkinä: Älä laita koiranäyttelyyn legginssejä, jos aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ;) Rusketusrajat pysyy edelleen.

Jäimme vielä odottelemaan ryhmäkehiä, ja siellä menestystä ei tullut. Mutta mikä positiivista, Lucaa kuumuus ei haitannut, vaan poika esiintyi ryhmäkehässäkin todella hienosti :)

Jatkoimme iltapäivällä matkaa Latviaan. Illalla söimme Riikan lähellä sijaitsevassa hotellissamme, ja menimme nukkumaan ja keräämään voimia seuraavaa päivää varten. Aamulla koirien psu ja föönaus, aamupala ja auto kohti Ogren kansallista koiranäyttelyä. Koiria oli ilmoitettu vain 11, ja tavoitteena oli Latvian serti, jolla Lucasta olisi tullut Latvian valio. Tuomari valitsi Lucan toiseksi parhaaksi urokseksi, Lissu sai eh:n. Kaksi cacibia, kaksi sertiä, yksi uusi Viron muotovalio ja kansainvälisen näyttelyn ROP ja VSP olivat siis tämän reissun upea saldo :)

Ogren näyttelystä vihaisten ampiaisten luota ajoimme takaisin hotellille, josta tilasimme taksin Riikaan. Oli muuten elämäni jännittävin taksikyyti :D Upeaa Riikaa tuli siis nähtyä hieman, mutta valitettavasti kaatosade esti lähemmän tutustumisen. Mahtavaa ruokaa tosin saimme, ja taksilla takaisin hotellille. Aamulla pakkasimme auton ja lähdimme ajelemaan kohti Tallinnaa, tosin Pärnussa pysähdyimme syömään aiemmalle hotellillemme. Laiva oli illalla Helsingissä, Nummelan kautta Tuusulaan, Vili kyytiin ja vielä reilu parin tunnin kotimatka.

Kiitos mahtavasta reissusta Johannalle, Helenalle ja Lissulle, lähdetään toistekin! Ninnille kiitos Lucan trimmaamisesta ja Vilin hyvästä hoidosta (johon myös sisältyi trimmi ;)).