Vuosi 2009 on nyt käsitelty, riemuineen ja pettymyksineen. Helmikuussa Luca meni Tampereelle ensimmäiseen viralliseen näyttelyynsä ja sai heti ensimmäisen sertinsä. Emme siis olleet kovinkaan innoissaan näyttelyistä, jos yhdessä käy niin kiva juttu ;) Kuinka kävikään. Seuraavaksi Mäntässä match show:n BIS3-sijoitus, ja 31.5 menin ensimmäisen kerran virallisessa näyttelyssä esittämään koiran (tätä ennen olin siis käynyt elämäni aikana tasan kolmessa koiranäyttelyssä). Sitten seurasi Porvoon pääerikoisnäyttely upein tuloksin, mahtava Pärnun reissu, tuloksellisesti ei niin mahtava viikonloppu Joensuussa ja hienon hieno päivä erikoisnäyttelyssä Hyvinkäällä, jossa Luca oli ROP ja kaiken lisäksi BIS1-juniori. Lisäksi suuren suuri kiitos kuuluu Sadulle, joka otti Lucan mukaan Viroon ja Liettuaan. Trimmipäivän yhteydessä Lohjalla Luca oli kääpiösnautseri match show:n BIS1. Tiivistettynä, 3 sertiä, 1 varaserti, Liettuassa luokkavoitto ja "pikkuserti", 1 Viron junioriserti, kerran näyttelyn kaunein juniori, 2 kertaa rotunsa paras ja kerran vastakkaisen sukupuolen paras. Lisäksi Luca sai olla osa upeaa Argentonero kasvattajaryhmää Porvoossa ja Salossa, sekä osa äitinsä Doriksen jälkeläisryhmää Porvoossa.

Lucan pennut syntyivät Paimioon Pirius-kenneliin 13.8, 4 urosta ja 2 narttua. Ylpeä isä kotijoukkoineen odottaa, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan jälkikasvun osalta :)

Vili-Vilperi, Espoon hirviö, pieni riiviö, saapui meille 27. päivä syyskuuta. Tämä ihana pakkaus on ollut kaikkea sitä mitä toivoimme, paljon enemmänkin. Vili kävi pyörähtämässä Turun erikoinäyttelyssä pentuluokassa, tuloksena kunniapalkinto ja toiseksi paras urospentu. Tältä reissulta Vili myös jäi hammaslääkäriin, yllättäen ilmenneiden purentaongelmien vuoksi. Pari viikkoa me jumppasimme Vilin hampaita useita kertoja päivässä, toivoen että purenta saadaan korjattua. Kehitystä oli tapahtunut, mutta viikkoa ennen Joulua Vililtä poistettiin kaksi hammasta, jotta vältyttäisiin suuremmilta ongelmilta. Nyt pari viikkoa poiston jälkeen tilanne näyttää hyvältä, ja kulmahampaat pääsevät kasvamaan oikeille paikoilleen. Jälkitarkastuksessa näemme, riittikö pelkkä poisto. Näitä asioita tapahtuu, kaikki ei mene niin kuin suunnitellaan. Vaikka Vili on poissuljettu jalostuskäytöstä ja periaatteessa myös näyttelyistä, tärkeintä on, että tämä mahtava persoona saa elää ongelmatonta elämää hampaidensa kanssa. Ja jos mietitään muita ongelmia, vakavampia sairauksia, hampaiden poisto on niiden rinnalla hyvin pieni asia. Olen pahoillani Vilin kasvattajan Anun puolesta, jolle loppuvuosi koirarintamalla oli kaikkea muuta kuin helppo. Suuren suuri kiitos Anulle tästä mahtavasta persoonasta, joka osaa olla maailman kovin jätkä, mutta myös maailman lempein jätkä.

Haluan kiittää menneestä vuodesta kaikkia mahtavia ihmisiä, jotka ovat hienosti ottaneet meidät mukaan tähän upeaan harrastukseen. Olemme saaneet paljon uusia ihania ystäviä, kallisarvoisia neuvoja ja paljon apua (sekä paljon kilometrejä auton mittariin ;)). Erityisesti suuret kiitokset Johannalle ja Anulle näistä maailman parhaista pojista. Kiitos Ninnille ja Sadulle avusta, neuvoista sekä henkisestä tuesta heikoilla hetkillä ;) Kiitos Päiville, Hannulle ja muulle poppoolle mukavasta yhteistyöstä. Kiitos myös koko Argentonero-poppoolle!